Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на

...
Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на
Коментари Харесай

Тереза Мей втрещи Юнкер с мераците си за Брекзит!

Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС. Това заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той добави, че е втрещен от събитията в последните часове - заявките на британския премиер Тереза Мей, че ще се опита да предоговори условията . В края на ноември постигнахме споразумение с британското правителство. " Ще разговарям довечера с премиера Мей ", допълни Юнкер.

" Сделката, която постигнахме, е най-добрата и единствено възможната. Няма никакво пространство за предоговаряне. Има място за пояснения и тълкувания, но без преразглеждането на текста, това трябва да бъде ясно на всички ", каза Юнкер.

Той отбеляза, че големият проблем е т. нар. " предпазна мрежа " между Ирландия и Северна Ирландия. Решени сме да направим всичко възможно тази мярка да не бъде прилагана, но е необходимо да я предвидим, поясни Юнкер.

БЛИЦ припомня, че снощи председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители тази седмица точка, посветена на въпроса с напускането на Великобритания. Няма да предоговаряме споразумението , включително за " предпазната мрежа ", но сме готови да обсъдим с какво можем да улесним одобрението на договора от британска страна, добави Туск.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР