Някои британски болници приличат на военна зона, а лекарите се

...
Някои британски болници приличат на военна зона, а лекарите се
Коментари Харесай

Британски болници заприличаха на военна зона заради наплива от пациенти с COVID-19

Някои британски болници приличат на военна зона, а лекарите се мъчат да се справят с наплива от пациенти, заразени с КОВИД-19, каза днес главният научен съветник на правителството Патрик Валанс, в момент, когато смъртността достигна рекордни нива от близо 100 000 души на дневна база, предаде Ройтерс.

Починалите от КОВИД-19 в Обединеното кралство по официални данни са 91 470 - най-голям брой в Европа и на пето място в света след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

Валанс изтъкна по телевизия " Скай ", че натискът върху Националната здравна служба е огромен и лекарите и сестрите се опитват да окажат на хората достатъчна медицинска помощ.

Нещата може да не изглеждат така, когато сте на разходка в парка, но влезете ли в болница, става много, много лошо, с огромен натиск и в някои случаи нещата изглеждат като военна зона по отношение на това, с което хората трябва да се справят, изтъкна Валанс, който е бивш ръководител на изследванията в ГлаксоСмитКлайн и преподавател по медицина в Юнвърсити колидж в Лондон.

Вътрешният министър Прити Пател каза, че броят на починалите е ужасяващ, но сега не е време за вглеждане във възможни погрешни правителствени решения при управлението на кризата.

Британският министър-председател Борис Джонсън беше критикуван за това, че е реагирал твърде бавно на здравната криза, не е успял да осигури достатъчно защитни облекла и е причина за объркване в системата за тестване, макар че Обединеното кралство бързо започна разпращането на ваксини, отбелязва Ройтерс.

Днес Обединеното кралство отчете рекордно увеличаване на смъртните случаи - 1610 починали в рамките на 28 дни след даване на положителен тест.

В момента 37 946 души са в болница с КОВИД-19, а 3 916 са на апаратна вентилация.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18610  Португалия с рекорден брой новозаразени и умряли от COVID-19 Португалия с рекорден брой новозаразени и умряли от COVID-19  Нидерландските управляващи оферират въвеждане на полицейски час за първи път от Втората международна война Нидерландските управляващи оферират въвеждане на полицейски час за първи път от Втората международна война  482 са новите случаи на ковид у нас 482 са новите случаи на ковид у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР