Новият вариант на коронавируса е повече психологически проблем. Размножава се

...
Новият вариант на коронавируса е повече психологически проблем. Размножава се
Коментари Харесай

Какви опасности крие новият вариант на COVID-19?

Новият вариант на коронавируса е повече психологически проблем. Размножава се по-бързо в дихателните пътища и е по-заразен. Когато разпространението му е малко по-бързо, мерките започват да изостават от реалността на вирусното разпространение. Дава му се възможност да се променя допълнително, когато се разпространява. Второ - част от засегнатите може да боледуват тежко и отново да натоварят системата. Това обясни пулмологът доц. Александър Симидчиев пред Bulgaria on air.

По думите на специалистка в момента има 3 различни варианта - английски, южноафрикански и бразилски. Симидчиев каза, че английският е най-добре проучен и при него, когато се пуска PCR, един от трите компонента може да не се позитивира и тестът да бъде отчетен като фалшиво отрицателен.

" Затова има нови китове, които хващат последователността на S протеина, отбеляза доц Симидчиев

" Вирусът се стреми да оцелява и единственият начин е като си повиши заразността. Най-ефективната му стратегия е да си ограничи смъртността и да си увеличи разпространяемостта. Може да заразява повече хора и да запазва възможността да мутира ", подчерта пулмологът.

Според доц. Симидчиев един от проблемите у нас е, че не изследваме достатъчно секвенирането. Второ - броят на извършваните тестове е много малък.

" Имунитетът на човек има голямо значение за скоростта на разпространение. Имаше факт, че ваксинираните с БЦЖ имат с една идея по-малка чувствителност към този вирус. България е една от държавите, в които ваксинацията с БЦЖ е много широко разпространена и устойчива още от 50-те години на миналия век. Поведението на голяма част от хората не позволи тези дадености да се реализират. Действаме доста разпокъсано като общност ", каза още специалистът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18675  Проучване на БТПП: 34% от чиновниците в фирмите биха се ваксинирали, 22% - не Проучване на БТПП: 34% от чиновниците в фирмите биха се ваксинирали, 22% - не  Проф. Христова: Очакваме растеж на Коронавирус случаите у нас, ограниченията да не се разхлабват

Проф. Христова: Очакваме растеж на Коронавирус случаите у нас, ограниченията да не се разхлабват  Проф. Асен Балтов: Да бъдем внимателни, с цел да не се удавим най-после на Дунава?

Проф. Асен Балтов: Да бъдем внимателни, с цел да не се удавим най-после на Дунава?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР