Новата администрация на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф

...
Новата администрация на президента на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф
Коментари Харесай

COVID-19, климатът и дигиталния данък са основните теми за първата среща на Г-7 след Тръмп

Новата администрация на президента на САЩ Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в се присъединява към международните преговори за световната икономика тази седмица и другите богати нации очакват решително скъсване с политиката " Америка на първо място " на бившия държавен глава Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.

Министърът на финансите Джанет Йелън ще се присъедини към колегите си от Г-7 за онлайн заседание в петък, 12 февруари, на което вероятно ще бъдат подновени обещанията за мащабни стимулиращи програми в помощ на икономическото възстановяване от ковид-кризата. Това ще бъде първото заседание на Г-7 откакто Байдън пое поста. На него ще бъде направен и опит за съживяване на продължителните усилия за разрешаване на проблема с данъчното облагане на дигиталните гиганти, много от които са американски като Амазон (Amazon) и Гугъл (Google).

На срещата се гледа като на тест за подновената ангажираност на Вашингтон по въпроса, след като Тръмп на практика блокира възможността за сделка. Великобритания, която ще председателства заседанието, посочи, че то ще предостави възможност за намиране на глобално решение на тежкия удар, нанесен на световната икономика от пандемията, посочва БТА.

Представителите на седемте най-развити световни икономики ще обсъдят как най-добре да работят по световното възстановяване от COVID-19, включително подкрепа за разботниците и бизнесите в краткосрочен план и същевременно гарантиране на фискална устойчивост в дългосрочен, посочи източник.

Групата включва САЩ, Великобритания, Япония, Франция, Германия, Италия и Канада. Към дискусиите ще се присъединят ръководителите на централните банки на тези страни и на Европейската централна банка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19587  Куба създаде близо 150 хиляди дози лична ваксина против COVID-19 Куба създаде близо 150 хиляди дози лична ваксина против COVID-19  Топ онколог: Отчитаме растеж на раковите болести след пандемията Топ онколог: Отчитаме растеж на раковите болести след пандемията  СЗО: Ваксината на СЗО: Ваксината на " АстраЗенека " работи и на хората на възраст над 65 години
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР