Нека да не подценяваме пандемичната обстановка и да търсим само

...
Нека да не подценяваме пандемичната обстановка и да търсим само
Коментари Харесай

Караянчева към БСП: Разбирам, че основният проблем е, че не ви дават по телевизията

Нека да не подценяваме пандемичната обстановка и да търсим само медийния ефект от парламентарния контрол, коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в отговор на предложението на БСП да се възстанови устният контрол в петък по време на извънредното положение.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5360
Разбирам, че основният проблем е, че не ви дават по телевизията, посочи тя. Разбирам, че имате нужда да използвате парламентарната трибуна и никой не ви е забранил това, заяви председателят на НС.

" Току що г-жа Нинова каза, че не сме давали на опозицията да пита. Питайте, г-жо Нинова, получавате отговорите, разказвайте на вашите избиратели ", призова Караянчева и посъветва левицата да използва за тази цел партийната си телевизия.

Евгени Будинов към БСП: Не казвайте на черното бяло, ако не помагате, не пречете

Позволете ми да не се съглася с вашите аргументи за това, че писменият контрол не е ефективен, че има ограничаване на контрола и се губи неговата публичност, каза председателят на Народното събрание. Имаме механизъм, по който да се прави регистрация от народните представители, но не забравяйте, че тук заедно с нас работят още 100 служители, които са в пряка опасност - това са стенографи, квестори, администрация на НС, посочи тя.

Разбира се, че трябва да контролираме министрите, заяви Караянчева, но отбеляза, че се намираме в извънредно положение.

Лично проверих - от 26 март няма въпрос, на който да не е отговорено, каза тя и посочи, че няма и върнати въпроси и питания. Освен това при писмения контрол били изключени възможностите за неявяване на народен представител или министър. Караянчева цитира статистика, според която от 26 март до 14 април 2020 г. са зададени 95 въпроса, отговорено е на 37, предстои тази седмица да бъде отговорено на 58 въпроса. За сравнение през 2018 г. в устен контрол в същия период са зададени 120 въпроса, отговорено е на 109 въпроса. Виждате, че няма разлика между ефективността на писмените и устните въпроси, заключи тя.

Веселин Марешки захапа БСП: Явно се чувствате безполезни

Таско Ерменков я репликира, че депутатите от БСП не се стремят към телевизионно време. Но вие се опитвате да скриете министрите и техните отговори от телевизията и от хората, защото някой път въпросите, които задаваме, са доста неудобни за тях, добави той.

Преди това председателят на БСП Корнелия Нинова коментира, че извънредното положение не означава безконтролно положение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5360  Близките на умрялата от COVID-19 в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат Близките на умрялата от COVID-19 в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат  Жена се съблече на два пъти върху покрива на патрулка, прибраха я в психиатрия Жена се съблече на два пъти върху покрива на патрулка, прибраха я в психиатрия  Жандармерията получи подаяние от Софийската Света митрополия Жандармерията получи подаяние от Софийската Света митрополия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР