Не възнамерявам да предложа на това Народно събрание отмяна на

...
Не възнамерявам да предложа на това Народно събрание отмяна на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Над 300 училища ще учат през юни за сметка на декември

Не възнамерявам да предложа на това Народно събрание отмяна на Националното външно оценяване в 4. и 10. клас, тъй като не считам, че епидемичната ситуация през юни, когато изпитите се провеждат, ще бъде по-лоша, отколкото е сега.

Това заявиминистърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по БНТ.

" Дадохме възможност 1-3. клас да се удължи с три седмици учебната година, 4-6. клас с две седмици. 313 училища избраха тази възможност. Над 300 училища ще учат през юни за сметка на декември ", каза още министърът.

Той сподели, че желанието от началото на учебната година е да има максимум присъствено обучение, но осъзнава, че то не може да се реализира. Ако върнем всички ученици, рискуваме след това всички отново да останат вкъщи - допълни Вълчев.

" Януари, февруари са най-епидемичните месеци всяка година. Ние през януари имахме относителен късмет, нашите мерки дадоха ефект. Успяхме да направим така, че близо половината ученици да учат през целия месец и това е най-добрата новина ", каза той.

" Доказа се тезата, че малките деца не са основните заразители. Колкото по-малки са децата, по-малко рецептори имат, по-малко репликират вируса, безсимптомните преносители по-малко заразяват. Не са проблемът децата. Проблемът е класната стая ", каза още Вълчев.

Няма антиваксърска настройка сред учителите, категоричен беше министърът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19103  СЗО: Бременните дами също могат да се имунизират против COVID-19 СЗО: Бременните дами също могат да се имунизират против COVID-19  Възможно е да има нова вълна на COVID-19 в края на март, съгласно имунолог Възможно е да има нова вълна на COVID-19 в края на март, съгласно имунолог  Франция вкарва нови строги ограничавания с вяра да избегне нова карантина Франция вкарва нови строги ограничавания с вяра да избегне нова карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР