На 29 януари ваксината на АстраЗенека може да получи одобрение

...
На 29 януари ваксината на АстраЗенека може да получи одобрение
Коментари Харесай

ЕС е готов да одобри до края на януари ваксината на АстраЗенека

На 29 януари ваксината на " АстраЗенека " може да получи одобрение за приложение в ЕС, съобщи днес Европейската агенция по лекарствата. Агенцията уточни, че днес производителите на този препарат са внесли документите си за оценка.

Уточнява се, че агенцията е извършила досега предварителна проверка на ваксината, която след одобрение ще бъде третият достъпен в ЕС препарат за защита от заразяване с ковид.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи, че при положително становище на лекарствената агенция, разрешението за пазарен достъп ще бъде издадено много бързо.

При одобряването на първите две ваксини ЕС даде разрешение в същия ден, в който лекарствената агенция се произнесе положително.

Пред комисията на Европейския парламент по околна среда, защита на общественото здраве и сигурност на храните днес главният преговарящ на ЕС с производителите на ваксини Сандра Галина посочи, че във второто тримесечие на годината доставките ще се ускорят. Тя добави, че ЕС е сключил споразумения за покупка на " всички достъпни количества " ваксини на пазара. По нейните думи предварителните споразумения, сключени от ЕК, предвиждат графици за доставка и условия за отговорността на производителя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18171  Япония ще изолира нов вид на COVID-19, с цел да го изследва по-добре Япония ще изолира нов вид на COVID-19, с цел да го изследва по-добре  COVID-19 мутирал 18 пъти в тялото на рускиня COVID-19 мутирал 18 пъти в тялото на рускиня  Половин милион селски поданици са карантинирани в Пекин Половин милион селски поданици са карантинирани в Пекин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР