На този ден през 1968 г. бившата първа дама на

...
На този ден през 1968 г. бившата първа дама на
Коментари Харесай

Най-скандалната сватба - Джаки Кенеди се омъжва за Онасис

На този ден през 1968 г. бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди се омъжва за корабния магнат Аристотел Онасис. Четири месеца преди това братът на Джон Кенеди, сенаторът Робърт Кенеди (Боби), е убит в Лос Анджелис.

В този момент от живота си Джаки счита, че семейство Кенеди са преследвани и че тя и децата трябва да напуснат страната. Бракът с Онасис позволява да направи това, като при това неговите пари могат да осигурят на всички охолно и спокойно съществуване, докато нейното име и известност могат да осигурят на Аристотел обществено положение.

Бракът се оказва не много успешен. Новото семейство много рядко е заедно. Появява се напрежение между дъщерята на Онасис от предишен брак, Кристина, и Жаклин, защото всяка от тях вижда в лицето на другата съперница за наследството. Когато Аристотел Онасис умира, Джаки е в Ню Йорк с децата си. Кристина предлага 26 млн. долара, които тя приема и се отказва да предявява претенции към останалото наследство.

И макар да е сочена за една от 50-те най-богати жени в Америка, Джаки предпочита да работи. Приема длъжността на консултант-редактор в издателство „ Ню Йорк”, защото иска да прави нещо, което харесва, както и да използва образованието и опита си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР