На системен звуков терор са подложени жителите на квартал „Родина“

...
На системен звуков терор са подложени жителите на квартал „Родина“
Коментари Харесай

Общински съветник алармира: Циганска музика и диви купони тероризират квартал в Русе

На системен звуков терор са подложени жителите на квартал „ Родина “ в Русе. Циганска музика и диви купони нарушават спокойствието, а опитите на гражданите да въдворят ред са безуспешни. Хората се притесняват, че в определен момент ще се стигне до сблъсъци, на каквито сме свидетели в момента в Гълъбово.
Това сигнализира председателят на групата общински съветници „ Патриотите ВМРО – Глас народен “ Иво Пазарджиев, цитиран от " Монитор ". Той настоява на предстоящата сесия в четвъртък кметът Пламен Стоилов да вземе отношение по сигнала.
Ромите са настанени в общински жилища, намиращи се южно от блоковете „ Тича “, „ Силистра “ и „ Марица “. Ежедневието на живеещите в близост граждани е съпътствано от силната и постоянна музика, носеща се от мощни тонколони, а понякога изпълнявана и от живи цигански оркестри. Пространството пред къщите е заградено от наемателите им и често е място за провеждане на неколкодневни цигански тържества. Улицата пред общинските къщи често е блокирана от скъпи автомобили, собственост на живеещите там или на техните гости, пише Пазарджиев.
„ Обитателите на общинските жилища трябва да са граждани, които са полезни на обществото и допринасят за развитието му “, смята общинският съветник.

Припомняме, че напрежението в града е доста сериозно след като бе жестоко убита журналистката Виктория Маринова. Заподозрян за зверството е 21-годишният ром Северин Красимиров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР