На пресконференция днес министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер каза, че

...
На пресконференция днес министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер каза, че
Коментари Харесай

Австрия затяга мерките?

На пресконференция днес министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер каза, че цяла Европа е разтревожена от бързоразпространяващия се щам на COVID-19, открит във Великобритания, предаде БТА.

За да се установи бързо дали и доколко в Австрия са се разпространили този и други щамове, се правят анализи на отходните води. Допълнително на положителните проби се прави изследване, за да се установи от кой щам е вирусът, причиняващ COVID-19.

В момента в Австрия има 100 случая със съмнение за зараза с " британския " щам. Министърът обърна внимание на факта, че в момента във Великобритания, Ирландия и Словакия този щам се разпространява много бързо, в Дания случаите са хиляда, в Швейцария - 6 процента от заразените.

" Фазата до Великден ще е най-трудната фаза на пандемията ", заяви министърът. Очаква се на пресконференция в неделя австрийският канцлер Себастиан Курц да обяви новите мерки за овладяване на пандемията, които вероятно ще са още по-рестриктивни, коментират наблюдатели.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18352  Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надвиши 2 милиона Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надвиши 2 милиона  Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19? Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19?  Шведската кралска двойка се имунизира против COVID-19 Шведската кралска двойка се имунизира против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР