Напрежението ескалира по време на протеста в центъра на Атина,

...
Напрежението ескалира по време на протеста в центъра на Атина,
Коментари Харесай

Шокиращо ВИДЕО от сражението на полицаи и протестиращи на стълбите на гръцкия парламент

Напрежението ескалира по време на протеста в центъра на Атина, където се провежда митинга срещу Преспанското споразумение. Има ранени полицаи.

Силите на реда използваха сълзотворен газ, след като протестиращите се опитаха да се изкачат по стълбите на Парламента от дясната страна и нахлуят вътре. Протестиращите изляха боя върху полицаите и използваха факли и дим.

Площад „ Синтагма “ е залят от протестиращи.

В социалните мрежи се появиха клипове, на които полицаите буквално се сражават с протестиращи на стълбите на парламента. Има предположения, че най-агресивните нападатели не са от протестиращите, а крайно леви или анархисти. Те замеряли униформените с предмети.



Група маскирани лица с гръцки знамена, вероятно принадлежащи на крайнодесни групировки са се опитали да пробият полицейския кордон при Паметника на незнайния войн пред гръцкия парламент. Те са хвърляли шишета и други предмети, както и блажна боя по полицаите, които са отговорили със шокови гранати и сълзотворен газ, съобщават и македонски медии.

Хотел „ Гранде Бретан “ отвори вратите си да подслони млади и по-възрастни демонстранти, които имат проблеми с дишането след използването на сълзотворния газ, информира „ Грийк рипортър “.


Преди това протестът срещу името „ Северна Македония “ на БЮРМ вървеше спокойно. По последни данни ранените са 15 души.

Инцидентите се случиха точно пред гръцкия парламент, в горната част на площад " Синтагма ", а в долната част, където беше поставена сцената от организаторите, се редуваха поканените лектори. Инцидентите продължиха повече от два часа, като дъждът не попречи на протестиращите. Гръцката полиция съобщи, че в протеста са участвали около 60 хиляди граждани.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР