Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити

...
Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити
Коментари Харесай

Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го

Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес.

Девет от заловените са открити в камион, управляван от български гражданин, цитира БТА.

Румънската гранична полиция в окръг Бихор съобщи, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.

Граничната полиция в окръг Арад е открила при проверка на камион, управляван от български гражданин, шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти също били с подадени молби за убежище в Румъния.

На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.

По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 180  Найлон се раздвижи от ТИР в Пловдив и разкри незаконни мигранти Найлон се раздвижи от ТИР в Пловдив и разкри незаконни мигранти  Над 9500 мигранти са минали или са пробвали да преминат незаконно Ламанша през 2020 година Над 9500 мигранти са минали или са пробвали да преминат незаконно Ламанша през 2020 година  Заловиха бежанци от Афганистан в софийско такси край Монтана Заловиха бежанци от Афганистан в софийско такси край Монтана
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР