На днешното заседание на Министерски съвет са определени 28 млн.

...
На днешното заседание на Министерски съвет са определени 28 млн.
Коментари Харесай

От началото на пандемията са издадени 661 присъди за нарушаване на карантина

На днешното заседание на Министерски съвет са определени 28 млн. лв. за разходване за МВР. Пет милиона от тях са предназначени за закупуване на специализирана техника за Медицинския институт на МВР. Имаме изградени CОVID отделения за лежащо болни служители на МВР. В момента в болницата има и граждани, които не са от МВР. Това заяви министърът на вътрешните работи на брифинг по повод отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР.

,,Това решение беше взето, за да се обнови апаратурата и да се повиши капацитетът на болницата, която работи в сферата на здравеопазването``, добави вътрешният министър.

Средствата ще бъдат за всички служители на Министерството, които работят на първа линия в борбата с пандемията. Това е крачка, която правителството и държавното ръководство прави, за да покаже, че оценява дейността на служителите на МВР. Те изпълняват и редица функции, които не са свойствени на Министерството за справянето в тази ситуация като съдействието на здравните органи и на РЗИ, информира той.

По думите му от 23-те млн. лв. ще бъдат направени разчети, за да се дадат финансови стимули за служителите на МВР, за да посрещнат празниците с между 400 и 500 лв. допълнително.

От началото на въвеждането на новите мерки имаме 3200 досъдебни производства за нарушаване на карантина. От 13 март досега има 661 присъди. Системата за правоохрана и правоприлагане работи. От тези 661 присъди 99% наказанията са пробация и глоба, а имаме и две присъди с ефективно лишаване от свобода – едната е от съда в Пловдив, а другата – в Русе, посочи министърът.

,,Над 25 000 акта са съставени по Закона за здравето, а десетки хиляди са предупредителните протоколи. В София имаме задържано едни лице снощи, но това е за неизпълнение на полицейско разпореждане. Искам да подчертая, че се вижда повишаване на дисциплината от страна на гражданите, защото в момента имаме над 45 000 лица под карантина, а нарушенията са изключително малко – констатираме по едно-две на ден. Има дисциплина``, каза още Терзийски.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16490  COVID-19 и в зоопарка в Барселона, четири лъва са инфектирани COVID-19 и в зоопарка в Барселона, четири лъва са инфектирани  Русия чака утвърждение от СЗО за втората си ваксина против COVID-19 Русия чака утвърждение от СЗО за втората си ваксина против COVID-19  Парламентът вкара двойно увеличение на изключителния труд Парламентът вкара двойно увеличение на изключителния труд
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР