Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане

...
Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане
Коментари Харесай

Самоуби се един от обвинените за щурма на Капитолия

Мъж от щата Джорджия, който бе обвинен в незаконно влизане в Капитолия по време на щурма на сградата от поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, се е самоубил, според “Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на заключението на съдебните експерти.

Съобщава се, че 53-годишният финансов съветник Кристофър С. е бил задържан след щурма на Капитолия миналата седмица. Според съдебните документи срещу него е повдигнато обвинение за незаконно влизане на територията на Капитолия, както и за нарушение на комендантския час, пише DarikNews.

Самият Кристофър, който се яви в съда в четвъртък, се призна за невинен и по двете обвинения. В събота той е намерен мъртъв в дома си.

По-рано полицейските служители заявиха пред Washington Post, че 51-годишният американски полицай Хауърд Либенгуд, който е бил свидетел на безредиците в Капитолия, се е самоубил през уикенда.

На 6 януари на митинг във Вашингтон привърженици на Тръмп обсадиха Капитолия, нахлуха в сградата и прекъснаха общата сесия на Конгреса, на която по закон се потвърждава изборната победа на Джо Байдън.

Членовете на Конгреса бяха евакуирани на безопасно място, където останаха в тесни помещения в продължение на няколко часа. Загинаха петима души.

Според федералната прокуратура 170 души са идентифицирани като участници в щурма на Капитолия, над 70 обвинения вече са повдигнати.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 111  От Външно предизвестиха българите за вероятни демонстрации в Съединени американски щати на 20.01 От Външно предизвестиха българите за вероятни демонстрации в Съединени американски щати на 20.01  Набедиха Чък Норис за варварин Набедиха Чък Норис за варварин  Трети американски конгресмен е с COVID-19 след щурма на Капитолия Трети американски конгресмен е с COVID-19 след щурма на Капитолия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР