Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на

...
Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на
Коментари Харесай

Карат семейство да купи лекарства за умиращ от COVID-19 родина

Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на лекарства и лекарска небрежност в МБАЛ-Перник. Това твърди синът им, който разказа, че от болницата са ги накарали на два пъти да купуват лекарства, които би трябвало да бъде подсигурени.

Родителите са приети едновременно в пернишката болница. Майката умира първа,след няколко дни и бащата.

" Тя казваше, не съм добре, не мога да дишам. Лекарката се появила на вратата, но казала, че това са симптомите на Коронавирус. Лечението на баща ми върви добре, като завеждащият отделението ни даде сведения и ни каза, че ще бъде изписан на 30-и. На 30-и дойдохме за изписването, той ни каза, че ще остане още 1-2 дена за наблюдение. Майка ми губи битката с болеста. Баща ми продълава лечението, като на 1-и сутринта се чуваме с него по телефона и той казва: Аз не съм добре. През целия ден няколко пъти е правил опит да вика лекари. Вечерта на 1-ви януари се чухме последно с него. Ние му позвънихме, той вече не вдигаше. И започнахме да търсим телефони на болницата. От отделението ни казаха, че е приведен в реанимация ", разказа подробности синът.

Той подчерта, че семейството веднъж е закупило лекарства, които не са били използвани и не се знаело къде са. От болницата ги накарали отново да закупят медикаментите.

Синът на починалите има съмнения за цялостното лечение. Подал е сигнали до съответните държавни органи, а от Министерството на здравеопазването вече са започнали проверка по случая.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18561  Какво е положението на инфектираните с COVID-19 след първата доза ваксина? Какво е положението на инфектираните с COVID-19 след първата доза ваксина?  Проф. Габровски: Не може да си затворим очите. Трябва да сме внимателни Проф. Габровски: Не може да си затворим очите. Трябва да сме внимателни  Ще има ли трета вълна на COVID-19 у нас? Ще има ли трета вълна на COVID-19 у нас?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР