„Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен

...
„Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: COVID-19 мутира и няма общо правило, по което да се действа

„ Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен брой заразени, огромен брой смъртни случаи, претоварена медицинска система, огромни външни дългове и спад на БВП на водещите държави членки в ЕС, заради което след здравната криза във всички случаи ще има и много тежка финансова и икономическа криза “. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след края на заседанието на Европейския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка.

„ За съжаление вирусът мутира и няма общо правило, по което да се действа “, посочи Борисов и добави, че държавите членки действат съобразно ситуацията.

По отношение на България министър-председателят изрази увереност, че е правилен настоящият подход с мобилизация на обществото, с дистанция, с взимане на мерки, като изтъкна, че у нас мерките са изключителни либерални на фона на останалите държави. Министър-председателят акцентира и върху друга тема, която бе разгледана на Съвета - забавянето на ваксинациите в част от държавите-членки.

Премиерът Борисов беше категоричен, че ваксинационният план в България се осъществява по най-разумния и балансиран, правилен начин, като включително се гарантира, че получилите първата доза от ваксината граждани, ще получат и втората доза. До март 2021 година държавите членки на ЕС трябва да определят цели за ваксиниране на минимум 80% от здравните специалисти и социалните работници, както и 70% от възрастното население над 80 години до края на лятото. Към това ще се стремим държавите от ЕС, обяви министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.



„ Европейската агенция по лекарства работи за увеличаване на производителния капацитет с компаниите, както и Европейската комисия. Надявам се това, което сме платили - големите количества в следващите месеци да дойдат в България “, добави премиерът Борисов.

„ Спешно трябва да се увеличи геномното секвениране – до 5-10% от позитивните резултати от тестове. И тук Европейската комисия може да помага, но и ние имаме този експертен потенциал”, добави още Борисов.

По отношение на единния пазар и свободното движение при надграждане на мерките за овладяване на пандемията премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че ние като държава сме готови и с дигитален паспорт, и със сертификат за ваксинация. „ Но аз мисля, че това много трудно ще стане, защото по отношение на единния пазар имаме свободно движение на хора. Да, всяка държава членка сигурно ще приложи някакви механизми за допускане на други граждани в своята страна, но към момента не мисля, че ще се вземе такова решение “, посочи още министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18657  Евролидери: Паспортът за имунизиране да е медицински документ Евролидери: Паспортът за имунизиране да е медицински документ  Ваксината няма да освобождава от карантина Ваксината няма да освобождава от карантина  Отмениха карнавала в Рио Отмениха карнавала в Рио
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР