Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана

...
Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана
Коментари Харесай

Иво Инджов: Мерките закъсняха безкрайно, много хора ще ги саботират

" Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана ясно, че ще има втора вълна в България ", коментира пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации.

Трудно ще се спазва карантината, защото много хора са недоволни, категоричен беше анализаторът. Няма да бъде постигнат резултат, до какъвто бихме искали да доведат по-строгите мерки, защото част от населението ще ги саботира, добави той.

Той посочи, че България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса, и подчерта, че причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.

По думите на анализатора при първата вълна на вируса - през пролетта, обществото е имало доверие във властта и наложените от нея противоепидемични мерки, но икономическите мерки не са били адекватни, за да подпомогнат бизнесите: " Сега, при обявяването на втория локдаун, няма нови компенсаторни мерки. Представят се такива, които са в ход, но са от стария набор мерки ".

Доц. Инджов прогнозира протестна вълна при появата на по-високите сметки през зимата, но допусна, че може и да има отдръпване на хората, да се затворят в частното си пространство и просто да саботират спазването на мерките.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15698  Коронавирус кабинет работи от през днешния ден в шуменската поликлиника Коронавирус кабинет работи от през днешния ден в шуменската поликлиника  МОН обмисля удължение на образователната година за учениците от 1 до 6 клас

МОН обмисля удължение на образователната година за учениците от 1 до 6 клас  Белият дом обмисля повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване от Европа до Съединени американски щати Белият дом обмисля повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване от Европа до Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР