Мей е вбесена от искането за „втори референдум“ от Блеър.

...
Мей е вбесена от искането за „втори референдум“ от Блеър.
Коментари Харесай

The Daily Express: Гневът, наречен Брекзит

Мей е вбесена от искането за „ втори референдум “ от Блеър. Той е от групата на настояващите Великобритания да остане в Евросъюза, пише днешният The Daily Express. В събота Тереза Мей отправи неочаквано зашеметяваща атака по адрес на Тони Блеър, като заяви, че призивите за втори референдум са „ сериозна обида за британския народ ”.

Коментарите на премиера идват след като вътрешни хора обявиха, че лейбъристите са готови да подкрепят т. нар. „ Вот на народа “, като с тях е и министъра в сянка Джонс МакДонел, той предвожда групата, която трябва да накара Джеръми Корбин да се съгласи. Източници от кабинета потвърждават също, че съществува фракция на поддръжниците на оставането в ЕС, която притиска Мей да подкрепи идеята за втори референдум.

Потенциалното предателство на гласувалите за напускането на ЕС от редиците на лейбъристите нададе глава в събота вечерта, когато премиерът внезапно нападна Тони Блеър за опитите му да подкопае усилията й да постигне по-добра сделка с Брюксел, като води паралелни разговори с Европейската комисия. Блеър е в ядрото на т. нар. кампания „ Вотът на народа “, която се организира от торите, лейбъристите и либералдемократите, които желаят оставане в Евросъюза.

Целта й е да накара гласоподавателите да променят настроенията си. Мей е заявила: “Твърде много хора искат да обърнат процеса в името на собствените си политически интереси, вместо да действат в името на националния интерес. За Тони Блеър да ходи в Брюксел и да подкопава нашите преговори с настояване за втори референдум е обида за кабинет, който някога и той оглавяваше и за народ, на който някога бе служил. Ние не можем, както той би могъл, да се откажем от отговорността за това решение. Парламентът има демократичен дълг да изпълни онова, за което народът е гласувал. “ Скандалът е избухнал, когато бившият лидер на партията „ Независимост за Великобритания “ Найджъл Фарадж е споделил в платформа с консервативния лидер на Групата за европейски изследвания Джейкъб Рийс-Мог предуперждение, че вярва, че привържениците в парламента, които искат оставане в ЕС, ще наложат провеждането на втори референдум.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР