Масова ваксинация срещу коронавируса започва в Русия от днес, предаде

...
Масова ваксинация срещу коронавируса започва в Русия от днес, предаде
Коментари Харесай

В Русия започва масова ваксинация срещу коронавируса

Масова ваксинация срещу коронавируса започва в Русия от днес, предаде ТАСС. Руснаците ще могат да си поставят безплатно една от двете регистрирани в страната ваксини - Спутник V и Епивакорона.

За преминаване към масова ваксинация разпореди руският президент Владимир Путин миналата седмица. От 10 декември в Русия се извършваше мащабна ваксинация и ваксини получиха медици, учители, хора с хронични заболявания и др.

Според вицепремиера Татяна Голикова, оглавяваща оперативния щаб за борба с коронавируса, до края на месеца в оборот ще постъпят около 2,1 милиона ваксини.

Ръководителката на регулаторния орган за защита на потребителите Роспотребназдор Анна Попова пък заяви, че ваксинацията трябва да бъде организирана така, че колективен имунитет да се формира до началото на есенния епидемичен сезон. Според нея през първата година ваксинацията може да обхване 60 процента от населението на страната.

В Русия сега е в процес на клинични изпитания и трета ваксина срещу коронавируса, припомня БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18405  Допълнителни ограничавания против ковид в Швейцария Допълнителни ограничавания против ковид в Швейцария  Китай заяви за нови 109 случая на болест с ковид Китай заяви за нови 109 случая на болест с ковид  Много излекувани за денонощие от COVID-19, инфектираните са малко Много излекувани за денонощие от COVID-19, инфектираните са малко
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР