Ливанското здравно министерство е закупило 2,1 милиона дози ваксини срещу

...
Ливанското здравно министерство е закупило 2,1 милиона дози ваксини срещу
Коментари Харесай

Ливан купи милиони ваксини

Ливанското здравно министерство е закупило 2,1 милиона дози ваксини срещу коронавирусната инфекция, предаде Би Би Си.

" Ние сключихме договор с американската компания " Пфайзер " за закупуването на 2,1 милиона дози от препарата. Очакваме масовата имунизация да стартира през февруари ", това е казал представител на институцията в Бейрут.

От министерството са допълнили, че работят и за подписване на споразумения с " АстраЗенека " и " Синовакс " за два милиона дози. " Ние се надяваме да получим същото количество ваксини и по програмата на Световната здравна организация за подпомагане на най-бедните страни в света в борбата срещу заразното заболяване COVAX ", са посочили още от ведомството.

Ливан на 14 януари 2021 г. е въвел 11-дневна всеобща карантина.

По данни към този момент в Ливан (с около 6 милионно население) е имало 252 812 носители на инфекцията, 1906 починали и 153 038 преборили болестта пациенти.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18453  Франция стартира да имунизира против COVID-19 хора над 75 години и хронично заболели Франция стартира да имунизира против COVID-19 хора над 75 години и хронично заболели  172 кърджалийци са на домашно лекуване поради COVID-19 172 кърджалийци са на домашно лекуване поради COVID-19  В Сърбия стартира вторият образователен период В Сърбия стартира вторият образователен период
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР