Лечебните заведения и в Троян се нуждаят от подкрепата на

Лечебните заведения и в Троян се нуждаят от подкрепата на ...

Болниците в Троян се нуждаят от още медици и доброволци.


Лечебните заведения и в Троян се нуждаят от подкрепата на медицински лица и на доброволци за санитари и за дезинфекция, съобщават от общинската администрация.

Това е станало ясно на заседание на Временния оперативен щаб за борба с коронавирус.Според Щаба необходимо е медицинските лица, които няма да работят в училищата и детските заведения до 21 декември, съгласно гласуваните от Министерски съвет днес нови противоепидемични мерки, да се включат в работата на двете троянски лечебни заведения и да подпомогнат персонала, който вече е в недостиг и е изключително претоварен и изморен.

Лечебните заведения имат нужда и от доброволци за санитари и за дезинфекция, което означава, че може да се включат и хора без медицинско образование, които искат да помогнат.

Лечебните заведения ще подсигурят на медицинските специалисти и доброволците пълен комплект лични предпазни средства за тяхната безопасна работа, както и график, по който могат да се включат - почасов или на пълна смяна, според техните предпочитания и възможности.

За повече информация и включване в работата като доброволци са посочени номерата за връзка: 070014721; 0878901853, допълват от администрацията.


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 15721  Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след смъртта му Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след смъртта му 6814 нови болни от коронавирус в Турция, 168 починали 6814 нови болни от коронавирус в Турция, 168 починали
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg