Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на

...
Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на
Коментари Харесай

Липсата на витамин D е критична при заразените с COVID-19

Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на сто от пациентите, попаднали в една от болниците в град Сантандер с леки или тежки форми на COVID-19 при първия пик на пандемията, са страдали от недостиг на витамин D, съобщи БТА, като цитира съобщение на Дружеството по ендокринология на САЩ.



" Трябва да проследяваме случаите на недостиг на витамин D и да ги компенсираме, това е важно за възрастните хора и за хронично болните, особено уязвими на коронавируса. Хранителни добавки със съдържание на витамин D трябва да се препоръчват на пациенти, вече заразени с коронавируса, което със сигурност ще се отрази положително на състоянието на мускулите, костите и имунитета ", казва проф. Хосе Ернандес от университета Кантабрия в Сантандер, цитиран от пресслужбата на дружеството по ендокринология.

Още през април британски учени публикуваха изследване, в което разкриват възможна статистическа връзка между недостига на витамин D и повишената вероятност от смърт при коронавирусна инфекция.

През май и американски учени стигнаха до подобен извод, но много лекари по света се съмняват, че съществува връзка между витамин Д и пораженията от новия коронавирус.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13942  Затварят нощните заведения във Велинград Затварят нощните заведения във Велинград  Министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която вкарва още по-строги ограничения против COVID-19 Министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която вкарва още по-строги ограничения против COVID-19  Меркел разкритикува неналичието на дисциплинираност поради растежа на случаи на COVID-19 Меркел разкритикува неналичието на дисциплинираност поради растежа на случаи на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР