Лаборатория за PСR тестове ще заробати до две седмици във

...
Лаборатория за PСR тестове ще заробати до две седмици във
Коментари Харесай

Лаборатория за PSR тестове ще заробати до две седмици във видинската МБАЛ Св. Петка

Лаборатория за PСR тестове ще заробати до две седмици във видинската МБАЛ " Св. Петка ". Това съобщи за БТА директорът на здравното заведение д-р Ивета Найденова. Тя уточни, че в болницата е получена и вече монтирана апаратурата за новата лаборатория, която е закупена с целеви средства, предоставени от здравното министерство. Лабораторията е изградена в приземния етаж на болницата, където се намира и отделението по " Микробиология ". Завършено е обучението на екипът, който ще обслужва лабораторията, каза още д-р Найденова. В нея ще работят лекар, биолог и две лаборантки, които са обучени от проф.Апостолова, молекулярен биолог.

В момента в лабораторията за PCR тестове се извършва тестване и пробонабиране,съгласно изискванията на законодателството, преди сертифицирането и стартът й. Досега най-близките лаборатории за вземане на PCR проба бяха в Монтана и Враца.



Д-р Ивета Найденова съобщи, че 81 са разкритите легла за лечение на болни от Коронавирус - 19 в МБАЛ " Св.Петка ". Медицинският персонал е на пределите на силите си, болните от Коронавирус се обслужват от екипи, които се консултират от лекар инфекционист, назначен на граждански договор.

Седем са доброволците, от които двама медицински работника - лекар и стоматолог, които се отзоваха на апела на болницата за помощ.

По данни на РЗИ - Видин, за последните 24 часа, 26 са регистрираните нови случая на коронавирус в областта - 8 жени и 18 мъже. От тях 16 са изследвани в частни лаборатории и 12 са потърсили лекарска помощ със симптоматика. Регистрирани са и 3 смъртни случая с коронавирусна инфекция. Починали са двама мъже - на 71 г. и на 74 г. и една жена - на 79 г. И тримата са били хоспитализирани. Активните случаи в областта са 218.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15770  Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид Световноизвестният оперен артист Камен Чанев умря от ковид  Ситуацията с ковид във Финландия се утежнява Ситуацията с ковид във Финландия се утежнява  Меркел упорства за по-нататъшни дейности за ограничение на Коронавирус пандемията Меркел упорства за по-нататъшни дейности за ограничение на Коронавирус пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР