Към момента в Бургас има достатъчно количество тестове за генетична

...
Към момента в Бургас има достатъчно количество тестове за генетична
Коментари Харесай

Към момента в Бургас има достатъчно количество тестове за генетична диагностика

Към момента в Бургас има достатъчно количество тестове за генетична диагностика. Правим всичко възможно да снабдяваме лабораторията с тестове, които са реферирани от Световната здравна организация, за да бъде диагностиката на високо ниво, каквото е и до момента. Това каза вирусологът доц. Цветан Велинов след заседание на Общинския кризисен щаб в Бургас за борба с разпространението на коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4209
Проблемът с тестовете за диагностика е в цял свят. В момента, въпреки голямото количество фирми, които са производители, недостиг има. Голям потребител вече е Северна Америка. Голям потребител е и Западна Европа, каза доц. Велинов.

Какво се случва в Бургас с разпространението на коронавирус?

Той информира, че са осигурени тестове за служителите на Бърза помощ в Бургас, предаде БТА. Те ще бъдат тествани за COVID-19. Става въпрос приблизително за около 100 души - медицински и немедицински персонал.

На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени PCR тестове, за да се установи има ли положителни проби при тях, обясни доц. Велинов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4209  Мароко освобождава над 5600 пандизчии, с цел да избегне разпространяване на ковид Мароко освобождава над 5600 пандизчии, с цел да избегне разпространяване на ковид  Какво се случва в Бургас с разпространяването на ковид? Какво се случва в Бургас с разпространяването на ковид?  Психичното здраве на домашните любимци може да пострада в режим на самоизолация Психичното здраве на домашните любимци може да пострада в режим на самоизолация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР