Концесиите на плажовете от новата година вече няма да са

...
Концесиите на плажовете от новата година вече няма да са
Коментари Харесай

Взимат власт от Министерството на туризма върху концесиите на плажовете

Концесиите на плажовете от новата година вече няма да са според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Това реши изненадващо парламентът след обрат в последния момент.

Вчера регионалната комисия гласува на второ четене промяната да бъде отложена за 1 януари 2021 г.
Според новите правила концесиите на плажовете ще се провеждат съгласно Закона за концесиите, приет миналата година. Това трябваше да стане още от началото на 2018 г. През 2017 г. обаче депутатите го отложиха за 1 януари 2019 г, съобщава " Флагман ".

Сега Данаил Кирилов от ГЕРБ в последния момент отново предложи отлагане, но този път с още две години – чак за 1 януари 2021 г.
Това бе одобрено в парламентарната Комисия по регионално развитие.

Днес обаче, при гледане на промяната на второ четене в пленарната зала, срещу това скочиха депутати от БСП, както и представители на партия НФСБ (от групата на „ Обединени патриоти”).
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отправи нови обвинения към Министерството на туризма, че процедурите се провеждат непрозрачно и се печелят от фирми на мутри. Затова и той възропта срещу предложението на Данаил Кирилов за отлагане на промяната за 2021 г.

Зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов се пошегува, като се обърна към Валери Симеонов: Какво против имате подаръците на Дядо Коледа? Какво против имате тези момчета да печелят на тъмно? Не ви е срам! Те ще умрат от глад!

Министърът на туризма Николина Ангелкова пристигна в парламента, за да обясни, че отлагането е необходимо, тъй като ако това не се случи, ще настъпи хаос. Причините според нея са жалби и течащ съдебен процес срещу нова наредба, която трябва да процедира новите регламенти.

Изненадващо, след нейното изказване обаче Данаил Кирилов обяви, че оттегля предложението си.
Това все пак бе гласувано и не бе прието.

Така от новата година се отнема част от контрола на Министерството на туризма върху концесионните процедури.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР