Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е

...
Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е
Коментари Харесай

Конгресмени поискаха от ФБР да разследва ролята на социалната мрежа Парлър при щурма на Капитолия

Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е поискала от ФБР да извърши подробно разследване за ролята, която популярната сред крайната десница в САЩ социална мрежа " Парлър " (Parler) е изиграла при насилието в Капитолия на 6 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Членът на Камарата Каролин Малоуни, която оглавява комисията, се позова на медийни публикации, които подробно описват поместените на платформата " Парлър " призиви към насилие срещу избраните щатски представители за това, че възнамеряват да утвърдят резултатите от изборите. Тя отбеляза, че голям брой потребители на

" Парлър " са били арестувани и обвинени в отправянето на заплахи срещу членове на Конгреса или в участие в нападението.

По-рано тази седмица " Парлър " частично възстанови присъствието си онлайн с помощта на руска технологична компания, припомня Ройтерс.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 134  Какво Байдън може и какво не от един поравно разграничен Сенат? Какво Байдън може и какво не от един поравно разграничен Сенат?  Българка в Съединени американски щати: Атаката против Капитолия беше плесница за американците Българка в Съединени американски щати: Атаката против Капитолия беше плесница за американците  Американка е желала да продаде компютъра на Нанси Пелоси на съветското разузнаване? Американка е желала да продаде компютъра на Нанси Пелоси на съветското разузнаване?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР