Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е

Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е ...

Конгресмени поискаха от ФБР да разследва ролята на социалната мрежа Парлър при щурма на Капитолия


Комисията за контрол и реформи към Камарата на представителите е поискала от ФБР да извърши подробно разследване за ролята, която популярната сред крайната десница в САЩ социална мрежа "Парлър"(Parler) е изиграла при насилието в Капитолия на 6 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Членът на Камарата Каролин Малоуни, която оглавява комисията, се позова на медийни публикации, които подробно описват поместените на платформата "Парлър" призиви към насилие срещу избраните щатски представители за това, че възнамеряват да утвърдят резултатите от изборите. Тя отбеляза, че голям брой потребители на

"Парлър" са били арестувани и обвинени в отправянето на заплахи срещу членове на Конгреса или в участие в нападението.

По-рано тази седмица "Парлър" частично възстанови присъствието си онлайн с помощта на руска технологична компания, припомня Ройтерс.
Всичко по темата: Размириците в Капитолия 134  Какво Байдън може и какво не от един поравно разделен Сенат? Какво Байдън може и какво не от един поравно разделен Сенат? Българка в САЩ: Атаката срещу Капитолия беше плесница за американците Българка в САЩ: Атаката срещу Капитолия беше плесница за американците Американка е искала да продаде компютъра на Нанси Пелоси на руското разузнаване? Американка е искала да продаде компютъра на Нанси Пелоси на руското разузнаване?

Източник: novini.bg