Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков стана доброволец в

...
Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков стана доброволец в
Коментари Харесай

Кметът на Видин стана доброволец в МБАЛ Света Петка

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков стана доброволец в МБАЛ " Света Петка ", съобщи Генади Велков, председател на Общинския съвет, цитиран от БТА.

Първите 7 доброволци, сред които и две медицински лица, са сред отзовалите се да помагат в лечебното заведение, каза директорът му д-р Ивета Найденова.

Д-р Ценков е кардиолог и от понеделник всеки следобед е в COVID-отделението на видинската болница, за да помага в спасяването на човешки живот.



Сред първите доброволци има хора с различни професии, за които е въпрос на чест да помогнат на видинската болница. Заради тежката ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, нарасналия брой хоспитализирани и чакащи пред Спешното отделение на МБАЛ " Св. Петка ", ръководството ѝ отправи преди ден апел за набиране на доброволци, които да помагат в санитарната дейност и пропускателния режим. Те ще бъдат ангажирани от понеделник до петък, от 9.00 ч. до 17.00 ч.

Доброволците ще преминат инструктаж в лечебното заведение. Не са необходими медицински познания и специални умения.Всички желаещи могат да се запишат на тел.: 094/602131, МБАЛ " Св. Петка ", регистратура, уточняват от здравното заведение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15755  Европейска комисия предизвести страните от Европейски Съюз да не анулират противоепидемичните ограничения бързо Европейска комисия предизвести страните от Европейски Съюз да не анулират противоепидемичните ограничения бързо  Лечението на COVID-19: Има прочут прогрес, само че към момента няма панацея Лечението на COVID-19: Има прочут прогрес, само че към момента няма панацея  Референтна лаборатория за PCR проби проработи в Коронавирус болничното заведение в Пловдив Референтна лаборатория за PCR проби проработи в Коронавирус болничното заведение в Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР