Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма

Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма ...

Отменя се карнавалът в Рио де Жанейро


Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма да организира тази година прочутия си карнавал заради епидемията от COVID-19, предаде Франс прес.

„Никога не съм крил страстта си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна проява за нашия град. Изглежда ми обаче неразумно да си представя в този час, че можем да организираме карнавала през юли“, написа в Туитър Едуардо Паис.

Той обеща да бъдат подпомогнати всички бразилци, които работят цяла година за организирането на това огромно празненство, посочва БТА.

Карнавалът в Рио обикновено се състои през февруари или март, точно преди началото на постите. През септември 2020 г. школите по самба, които организират дефилето, решиха да отложат карнавала за юли заради пандемията, залагайки на това, че дотогава ще бъдат открити ваксини.

Въпреки началото на имунизационната кампания в Бразилия в неделя, кметът на града смята за невъзможно организирането на най-големия фестивал в света, който привлича всяка година милиони хора по улиците.

Бразилия е на второ място по смъртни случаи в света след САЩ с 213 000 починали души с COVID-19.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 18666 Кметът на Москва отмени редица мерки Кметът на Москва отмени редица мерки Доц. Ангел Кунчев ще се срещне с учители в Ямболско Доц. Ангел Кунчев ще се срещне с учители в Ямболско Пътуващите за САЩ със самолет трябва да си направят тест и да останат под карантина Пътуващите за САЩ със самолет трябва да си направят тест и да останат под карантина
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg