Клиничните изпитания в Япония на лекарството за грип фавипиравир (авиган)

...
Клиничните изпитания в Япония на лекарството за грип фавипиравир (авиган)
Коментари Харесай

Изпитанията на лекарство срещу COVID-19 в Япония са неуспешни

Клиничните изпитания в Япония на лекарството за грип фавипиравир (авиган) показаха, че е неефективно при лечението на новия коронавирус, съобщиха Ройтерс и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10308
Значителна разлика в резултатите от лечението на коронавирус при пациентите, приемали фовипиравир, и тези, които не са го използвали, не е установена, предава БТА.

В клиничните изпитания на здравния институт Фуджита (префектура Айчи) са участвали около 70 души. Авторите на изследването допускат, че ако броят на участниците е бил по-голям, е възможно и резултатите да са били различни. Броят на заболелите в Япония обаче рязко е намалял по време на изпитанията.

Фавипиравир е разработен от японската корпорация " Фуджифилм холдингс ". Първоначално е било планирано клиничните изпитания да приключат през май, но тестовете, в които са участвали няколко медицински институции, се забавят.

Поради страничните ефекти, лекарството не се продава свободно на пазара, но японското правителство поддържа запаси в случай на грипна епидемия. Фавипиравир се използва ефективно за борба с ебола.

Изпитания на фавипиравир се правят в още най-малко 25 държави по света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10308  От през днешния ден към този момент не важат карантините ограничения за доста от идващите във Англия От през днешния ден към този момент не важат карантините ограничения за доста от идващите във Англия  Айфеловата кула отваря терасата си за празненства Айфеловата кула отваря терасата си за празненства  Затегнати ограничения възпламениха Атина

Затегнати ограничения възпламениха Атина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР