Китайските власти подновиха изграждането на временни болници за заразените с

...
Китайските власти подновиха изграждането на временни болници за заразените с
Коментари Харесай

За 5 дни: Китай вдигна болница с 1500 стаи за заразени с коронавирус

Китайските власти подновиха изграждането на временни болници за заразените с новия коронавирус и за последните пет дни създадоха в провинция Хъбей в северната част на страната специализирано медицинско заведение с 1500 стаи, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция Синхуа.

Болницата се намира в град Нангун и ще обслужва заразени от околния район. В следващите дни правителството планира да бъдат построени още шест аналогични обекта с около 6500 стаи. Площта на една стандартна стая е 18 квадратни метра. Тя има добра вентилация и отопление, отделен санитарен възел и достъп до интернет.

По официални данни за последните две седмици в провинция Хъбей е имало повишаване на случаите на заразени с коронавируса. В момента в болниците на региона са настанени около 850 инфектирани - около 650 пациенти с кашлица и температура и около 200 безсимптомни носители на вируса.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18366  Солени санкции за всички над 55 купонджии в Пловдив Солени санкции за всички над 55 купонджии в Пловдив  Кучетата и PCR тестванията откриват COVID-19 с равна акуратност Кучетата и PCR тестванията откриват COVID-19 с равна акуратност  Първата имунизирана с Moderna у нас разкри по какъв начин се е опазила от COVID-19 до момента Първата имунизирана с Moderna у нас разкри по какъв начин се е опазила от COVID-19 до момента
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР