Китайски и израелски медици са открили сериозни нарушения в работата

...
Китайски и израелски медици са открили сериозни нарушения в работата
Коментари Харесай

Разкриха причина за развитие на тежка форма на COVID-19

Китайски и израелски медици са открили сериозни нарушения в работата на имунитета у хора, прекарали тежка форма на COVID-19, които показват, че прекомерната активност на имунните клетки вероятно е главен фактор за развитие на болестта, съобщи ТАСС. Резултатите от проучванията са публикувани в сп. " Нейчър Медисин ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7813
" Изследвахме състава на образци от течност от бронхите на носители на COVID-19 в различна степен на развитие на болестта и на здрави хора. Наблюдението ни и изследванията на колеги показват, че цитокиновата буря, мощната възпалителна реакция, караща имунитета да атакува клетките, е пряко свързана с тежестта на развитие на заболяването ", пишат авторите.

5-годишно дете почина в Ню Йорк от рядко срещани усложнения, вероятно свързани с COVID-19

От началото на бума на коронавируса в китайския град Ухан медици и биолози от цял свят се опитват да разберат кои фактори и особености в работата на организма влияят на вероятността от развитие на тежки форми на COVID-19 и от летален изход. През последните месеци биолозите установиха, че болестите на сърцето и съдовете повишават вероятността от смърт от зараза с вируса SARS-CoV-2 почти пет пъти.

Още в първите дни от началото на епидемията китайски медици говорят за това, че прекомерно активният имунитет не помага на разболелите се да оздравеят, а обратно - задълбочава болестта, способства за развитие на възпаление на белодробната тъкан и на други нарушения в работата им, с което помагат за разпространението на вируса.

Американски учени изследват коронавирус синдрома при децата

Медици и биолози от Китай и Израел под ръководството на проф. Чжан Чжън от Трета народна болница в Шънджън са открили нови аргументи в полза на тази теория, като са сравнили течности от белите дробове на здрави хора и на пациенти с COVID-19.

Специалистите открили, че активността на определени видове Т-клетки, които отговарят за борба с вируса и изработването на антитела, са значително по-ниски при болни от COVID-19 в критично състояние. В същото време обаче в организмите им имало необичайно много други видове имунни тела, свързани с развитието на възпаления и реакция на подобни процеси. Учените предполагат, че тези клетки са непосредствено свързани с тежките форми на COVID-19 и една от причините за влошаване на състоянието на заразените. В белодробните течности на тези пациенти имало значително повече цитокини, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7813  Последна настояща информация за ковид в Пловдив Последна настояща информация за ковид в Пловдив  Сингапур ще тества за ковид 323 000 работници-мигранти Сингапур ще тества за ковид 323 000 работници-мигранти  Главният специалист на Съединени американски щати по заразните заболявания ще се изкаже срещу прибързаното обновяване на икономическата активност Главният специалист на Съединени американски щати по заразните заболявания ще се изкаже срещу прибързаното обновяване на икономическата активност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР