Китайски и американски медици откриха следи от новия коронавирус в

...
Китайски и американски медици откриха следи от новия коронавирус в
Коментари Харесай

Учени идентифицираха едни от първите случаи на заразяване с COVID-19 в Ухан

Китайски и американски медици откриха следи от новия коронавирус в образци от храчки на жители на Ухан, засегнати от грипоподобна инфекция през есента и зимата на 2019 г., а това свидетелства за ранното му разпространение в града, предаде БТА, цитирайки ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4597
Заключенията на учените са публикувани сп. " Нейчър майкробайолъджи ". " Повторно анализирахме 640 образци от храчки на пациенти в Ухан, засегнати от грипоподобна инфекция между 6 октомври 2019 г. и 21 януари 2020 г. - заявиха учените. - Оказа се, че 9 от образците съдържат следи от РНК на новия коронавирус. Това показва, че предаването на вируса в Ухан е започнало още в началото на януари. " Специалистите отдавна се опитват да разберат къде и кога се е появил новият коронавирус, предизвикал пандемията от COVID-19, както и кога е започнал да се предава от един човек на друг. Засега епидемиолозите не са стигнали до консенсус.

В Ухан паднаха и последните ограничения, наложени заради COVID-19

Част от изследователите смятат, че новият коронавирус се е зародил в резултат на т.нар. рекомбинация, т.е. на обмен на генетичен материал между различни видове коронавируси, докато други предполагат, че е възникнал вследствие на продължителна самостоятелна еволюция на вирус, който по структурата си е сходен с открития у прилепи патоген RaTG13. Редица биолози считат, че " прародителят " на причинителя на пандемията от Ковид-19 се е появил отдавна, през лятото или есента на 2019 г., а опонентите им - че първата жизнеспособна версия на новия коронавирус се е появила няколко седмици преди началото на епидемията в Ухан.

Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни

Както отбелязаха учените от университета на Илинойс в Ърбана и колегите им от Центъра за контрол и профилактика на разпространението на болести в Ухан, много от споровете може да бъдат решени, ако се открият и изследват първите случаи на заразяване с новия коронавирус. Китайските и американските специалисти направиха голяма крачка напред в тази насока, ръководейки се от съображението, че значителна част от случаите на лека форма на COVID-19 са много сходни по симптомите си с грип и други остри респираторни инфекции.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4597  Случаите на инфектирани с ковид в Гърция станаха 1832 Случаите на инфектирани с ковид в Гърция станаха 1832  Австрийската провинция Тирол анулира карантината в обитаемоте места Австрийската провинция Тирол анулира карантината в обитаемоте места  Стоян Мавродиев: ББР само ще прави банкови гаранции

Стоян Мавродиев: ББР само ще прави банкови гаранции
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР