Кипър договори още 565 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“

...
Кипър договори още 565 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“
Коментари Харесай

Кипър договори още 565 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“

Кипър договори още 565 000 дози от ваксината на „ Пфайзер/Бионтех “ чрез две допълнителни процедури на Европейската комисия. Целта на правителството е имунизацията на населението в страната срещу коронавируса да завърши до края на септември тази година, информира БНР.

С новото количество общият брой поръчки за тази ваксина за страната достигна близо 1 млн. дози, а общо в рамките на европейските споразумения са осигурени над 3 млн. дози ваксини, съобщи Министерството на здравеопазването.

Поръчаните допълнителни доставки от „ Пфайзер/Бионтех “ се очакват през второто и третото тримесечие на тази година.

Кипър участва в двете допълнителни процедури на Европейската комисия с цел да увеличи наличността на ваксини по-рано от първоначално планираното, за да отговори на нуждите на цялото население, кипърски гърци и кипърски турци, се посочва в съобщението на здравното министерство.

С пристигането и на другите ваксини, след като бъдат одобрени за употреба в ЕС, се предвижда до края на март в Кипър да бъдат ваксинирани 120 000 души и още 450 000 души до края на юни. Целта е да се обхване напълно населението до края на септември тази година.

До края на миналата седмица в страната над 10 000 души са ваксинирани с първата доза, а от неделя е в ход поставянето на втората доза.

Първата приоритетна група бяха здравните специалисти на първа линия, живеещите и работещите в домове за възрастни хора. Сега наред са хората над 80-годишна възраст.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18564  Ще има ли трета вълна на COVID-19 у нас?

Ще има ли трета вълна на COVID-19 у нас?  Британският вариант на COVID-19 е засечен в най-малко 60 страни Британският вариант на COVID-19 е засечен в най-малко 60 страни  Карат семейство да купи медикаменти за обречен на смърт от COVID-19 татковина Карат семейство да купи медикаменти за обречен на смърт от COVID-19 татковина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР