Както всички деца, ромите в сливенското село, имат шанс, въпроса

...
Както всички деца, ромите в сливенското село, имат шанс, въпроса
Коментари Харесай

Психолог разкри какво единствено нещо може да излиза от ромските гета

Както всички деца, ромите в сливенското село, имат шанс, въпроса е да им бъде даден. В България една етническа общност не се е интегрирала и не признава български съд и законност. Този закон, по който тези деца ще бъде въздействам срещу тях е изключително остарял и мерки, които се предполага да бъде в помощ са толкова неадекватни на съвременната ситуация, че от тях може би ще стане следващия Северин, каза в ефира на Канал 3 психологът Христо Монов.
Гетата не предлагат друго освен изключен от обществото. Общности като тази в Сливен са в непрекъсната битка със закона. Когато искаш да решиш една задача, трябва да бъдат поставени правилно условията. Аз съм израснал сред тях и имаше 2 махали цигански и една турска. Познавам техните нрави и обичаи. Когато държавата има добър подход към тях, те сами искат да се интегрират. От гетата няма какво друго да излезеш, освен социопат, каза още той.
Изхода е да разберем, че България е в сложно положение. ОТ 2007 година хората, които се раждат в България нямат майчин език. В един момент ще се случи така, че българите ще сме малцинство. Тази жена, която говореше български, в разследването ви, имаше 7 деца. Какви стимули сме направили, че тези хора, да не гледат на децата ди като фабрика за производство, заяви Монов.
За съжаление гледах кадрите със Северин, Той не е социопат, а е примитив. Социопатите са интелигенти. Той е едно човешко същество, което е останало назад в развитието си. Той прави това, което първосигнално реши. Той няма никаква възможност да прецени, че обществото има други норми, които трябва да се спазват. Отделно на това, дизайнерските дроги са му изпържили ума, коментира психологът.
Причините за липса на респект към полицията са много. При ромите има друг- когато са много нападат и когато елиминираш лидера им, се разпадат. Нашата полиция не е обучена да работи с този тип общности. Тези, които би трябвало да всяват респект, влизат в странни отношения с нея. Няма как да се пласират наркотици и полицията да не знае. Политиката гледа на тях като на евтини гласове, категоричен беше Христо Монов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР