Както преди няколко месеца ви информирахме, властите в Европейския съюз

...
Както преди няколко месеца ви информирахме, властите в Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС предложи задължително зареждане с USB Type-C за всички смартфони

Както преди няколко месеца ви информирахме, властите в Европейския съюз обмислят стандартизиране на портовете за зареждане при всички смартфони. Изглежда, че това може да се случи съвсем скоро, ако предложението се приеме на някое от следващите съвещания.

През 2020 година парламента вече гласува в полза на подобно предложение, а изглежда, че сега нещата вече са в заключителен етап, съдейки по последната публикация на Европейската Комисия в Twitter.
фотография: Shutterstock  Европейски Съюз предложи наложително зареждане с USB Type-C за всички смарт телефони

Ако предложението се приеме, то това ще окаже най-голям натиск върху Apple, чиито iPhone-и използват Lightning connector към момента. Разбира се, дори предложението да бъде прието, то технологичните компании ще разполагат с 24 месеца преди промените да влязат в сила и те да бъдат санкционирани за това.

Стандартизирането на портовете за зареждане от страна на властите има за цел да намали отпадъците от различни кабели и зарядни устройства, които вече не биват използвани. Това от своя страна отваря вратичка на хората от Apple, които не би трябвало да имат проблеми със закона, ако устройството няма порт за зареждане. Такива слухове за iPhone витаят в пространството от няколко години и няма да е изненада ако това скоро стане реалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР