Италиански лекар от спешно отделение беше арестуван по подозрение, че

Италиански лекар от спешно отделение беше арестуван по подозрение, че ...

Арест за италиански лекар, убивал COVID пациенти


Италиански лекар от спешно отделение беше арестуван по подозрение, че е дал фатални дози медикаменти на двама пациенти с COVID-19 в държавна болница в провинция Бреша през миналата година, съобщава агенция АНСА, предаде БТВ.

Д-р Карло Моска, който е и.д. началник на спешното отделение, ще трябва да отговаря за това, че е предизвикал смъртта на болните с помощта на обезболяващи и лекарства, които блокират действието на нервната система и мускулите.

Жертвите са на 51 г. и на 80 г.Те са се оказали в отделението през март, когато Северна Италия преживя опустошителна първа вълна на коронавируса с хиляди жертви и препълнени болници.Хипотезата на разследващите е, че д-р Моска е убил пациентите именно, за да намали натоварването на себе си и колегите си, които били претрупани от работа.

За момента той е поставен под домашен арест, тъй като има опасения, че може да извърши друго престъпление.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 18940 20 нови случая на COVID-19 в Кюстендилско 20 нови случая на COVID-19 в Кюстендилско В САЩ почти няма данни учениците да допринасят за разпространението на COVID-19 В САЩ почти няма данни учениците да допринасят за разпространението на COVID-19 Започна ваксинирането на потребителите и персонала в Дома за стари хора в Ямбол Започна ваксинирането на потребителите и персонала в Дома за стари хора в Ямбол
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg