Истинска трагедия е била избегната високо в небето над Лондон

...
Истинска трагедия е била избегната високо в небето над Лондон
Коментари Харесай

На 3 метра от трагедията! Самолет се размина с дрон

Истинска трагедия е била избегната високо в небето над Лондон при полет на пътнически самолет. Той е избегнал сблъсък с високо летящ дрон, а британските медии съобщиха, че никога досега не е имало толкова близка „ среща “ високо в небето.
Боинг 787 Дриймлайнер на британския авиопревозвач Virgin Atlantic е летял на близо 1000 метра височина, готвейки се за кацане на летище „ Хийтроу “ в британската столица. Безпилотен летателен апарат е преминал на едва 3 метра от двигателя на дясното крило на самолета.
Пътническият Боинг е превозвал 264 пасажери, предаде The Telegraph. Британският орган, отговарящ за този вид инциденти, е започнал разследване по случая. Диспечерските кули на летището са били веднага информирани, но полицията не е открила човека, управляващ въпросния дрон. Инцидентът е станал на 25 юни тази година, но доклад едва сега разкрива събитията.
Самолетът е бил в края на полета си от Делхи, продължил осем часа и половина. Броят на близките срещи между самолети и дронове се увеличиха през последните години, а с това се увеличи и риска от катастрофални сблъсъци. Дроновете са абсолютно забранени за използване близо до летищата. Властите правят всичко възможно, за да ограничат рисковете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР