Имунитетът при хората, прекарали COVID-19, ги защитава и от британската

...
Имунитетът при хората, прекарали COVID-19, ги защитава и от британската
Коментари Харесай

Имунитетът от прекаралите COVID-19 защитава и от британския щам

Имунитетът при хората, прекарали COVID-19, ги защитава и от британската мутация, съобщиш ръководителката на руския регулатор Роспотребнадзор Анна Попова, цитирана от ТАСС.

" Продължаваме изследването на вируса, който изолирахме в нашия научен център " Вектор ". Мога да кажа, че програмата се реализира по график в пълен обем. Но още отсега става видно, че имунитетът, който се създава след прекараната от хората болест и инфектирани с обичайни щам на коронавируса, остава много ефикасен и противодейства на британския щам, който съдържа определени мутации ", заяви Попова.

Тя отбеляза, че получените резултати вдъхват оптимизъм. Освен това Роспотребнадзор следи резултатите от научните изследвания и в други страни на тази тема. Така например, по нейните думи, белгийските учени доказаха с математически модел, че способността за предаване на новата мутация на коронавируса се увеличава само с 36 процента, а не със 70, както се твърдеше по-рано, предава БТА.

Попова изтъкна, че броят на секвениранията на британската мутация е бил увеличен, а новата PCR тест- система е способна да различи новите щамове.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18892  СЗО е срещу ваксиниране с преимущество на пътуващите в чужбина СЗО е срещу ваксиниране с преимущество на пътуващите в чужбина  Германия обмисля да спре съвсем напълно интернационалните полети до нейна територия поради ковид Германия обмисля да спре съвсем напълно интернационалните полети до нейна територия поради ковид  Астра Зенека предложи на Европейски Съюз да стартира доставки на имунизацията си на 7 февруари Астра Зенека предложи на Европейски Съюз да стартира доставки на имунизацията си на 7 февруари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР