Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната

...
Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее тази зараза

Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната изолация е да се ограничат случаите в малки общности, в които има заразени. Това заяви инфекциониостът доц. Атанас Мангъров е предаването Офанзива с Любо Огнянов по Канал 3.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4124
По думите му колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее тази зараза. " Само Швеция и донякъде Холандия са привърженици на груповия имунитет. Великобритания се отказа, защото когато започнат да умират хора, общественият натиск става неудържим ", поясни той.

Попитан дали е за отварянето на ресторантите и кафенетата, той заяви, че социалното дистанциране е, за да отложат нещата, но когато се отворят - наново ще сме в изходна ситуация. " Ако ме питате мен - не бих ги затворил. По-малко под 1% ще умрат. Това се случва всяка година от всеки грип от миналото ", допълни още доц. Мангъров.

Проф. Костов: Ще оцелеем с минимум жертви

" В Италия смъртните случаи за денонощие са същите, каквито са били миналата и по-миналата година ", заяви той и допълни, че трябва да си обясним защо на едно място става така и какво може да се случи у нас. " В Италия средната продължителност на живот е 85 години, а у нас - 74 години. При всяка епидемия има места, в които хората се разболяват много и умират много и места, където - не ", каза той.

" Не съм против извънредното положение. Когато човекът, който управлява страната каже, че трябва да го има - го изпълняваме. Извънредните мерки са правилни. След две-три седмици ще е пикът на COVID-19 ", каза още той.

" Всички хора по Земята ще се заразят и ще го изкарат. Това е нов вирус ", отсече още доц. Мангъров.

" Моментът на заразяването е като момента на забременяването. Важни са и други симптоми. Около за 10-14 дни на човек му е лошо ", коментира експертът.



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4124  503 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 503 са доказаните случаи на COVID-19 у нас  Пустеят подстъпите към Витоша, полицията продължава да патрулира Пустеят подстъпите към Витоша, полицията продължава да патрулира  Полицай от ескорта на италианския министър председател Конте умря след болест с ковид Полицай от ескорта на италианския министър председател Конте умря след болест с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР