И в 107-о Основно училище в София са с променени

...
И в 107-о Основно училище в София са с променени
Коментари Харесай

Неучебен ден в 107-мо училище в София заради COVID-19

И в 107-о Основно училище в София са с променени занятия заради положителни тестове на коронавирус на учител. Днес, въпреки че е учебен ден, занятия в училището няма да има.

Директорът на училището Данчо Калапиш заяви пред БНТ, че ще направят тестове на целия педагогически персонал. Заниманията ще бъдат в електронна среда, всеки класен ръководител ще прецени по какъв начин да организира деня на своя клас.

Денят няма да е учебен, а ще бъде с развлекателен характер.

Дезинфекцията на училището е била извършена още в събота и днес на обяд изтичат 48-те часа време, в което помещенията трябва да останат карантинирани.

Трима учители от столичното училище са с положителни проби.

" Първата проба излезе на 17-и. От 15 септември имам двама колеги, които са в отпуск по болест, с леко неразположение и за сигурност на колеги и деца останаха вкъщи. Само третият колега е бил контактен с ученици, което налага карантинирането на четири от нашите паралелки ", обясни Калапиш.

Тези паралелки ще учат дистанционно в следващите 14 дни. Директорът уточни, че тестове ще бъдат направени на целия персонал на училището - около 67-68 теста. Разходите за тях ще се поемат от бюджета на училището.

От сряда нормалният учебен процес продължава, а карантинираните паралелки ще се завърнат на 2 октомври.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12377  Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха с 922 до общо 272 337 Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха с 922 до общо 272 337  Колега на умрелия от Коронавирус доктор в Гоце Делчев описа какъв брой безрезервен е бил Колега на умрелия от Коронавирус доктор в Гоце Делчев описа какъв брой безрезервен е бил  Нова Зеландия анулира ограниченията от среднощ Нова Зеландия анулира ограниченията от среднощ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР