Здравният регулатор на Бразилия издаде разрешение за спешно ползване на

...
Здравният регулатор на Бразилия издаде разрешение за спешно ползване на
Коментари Харесай

Бразилия одобри две ваксини срещу COVID-19

Здравният регулатор на Бразилия издаде разрешение за спешно ползване на две ваксини. Властите одобриха китайската ваксина на Sinovac и британската ваксина на AstraZeneca. Това ще позволи на най-голямата държава в Латинска Америка да започне имунизацията след отлагания и политически спорове, информира АП.

Бразилия в момента има 6 милиона дози от ваксината CoronaVac на китайската компания, които са готови за разпределение през следващите няколко дни. Отделно чака да пристигнат 2 милиона дози от ваксината на AstraZeneca и партньорите им от Оксфордския университет.

В събота вечерта здравният регулатор Anvisa отхвърли молба на бразилската компания União Química за използване на руската ваксина " Спутник V ". От регулатора поясниха, че не са разглеждали искането, тъй като не са покрити минималните изисквания за започване на анализ.

Имунизацията в Бразилия започва по-късно от съседките Аржентина и Чили, въпреки че има голям опит с ваксинацията. Първо ще бъдат ваксинирани здравните работници. Федералното правителство ще започне ваксинацията в сряда.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18438  Проф. Ангелов се реимунизира против COVID-19 и съобщи: Няма никаква болежка! Проф. Ангелов се реимунизира против COVID-19 и съобщи: Няма никаква болежка!  Срив на пътникопотока на летище Франкфурт през 2020 г поради Коронавирус пандемията Срив на пътникопотока на летище Франкфурт през 2020 г поради Коронавирус пандемията  Страни в Европа вкарват по-строги ограничения, други ги облекчават Страни в Европа вкарват по-строги ограничения, други ги облекчават
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР