Заразих се с коронавируса по време на ски ваканция в

...
Заразих се с коронавируса по време на ски ваканция в
Коментари Харесай

Преболедувал COVID-19 сподели: Беше нормално да помогна на други болни

Заразих се с коронавируса по време на ски ваканция в Австрия. От цяла седмица една вечер отидохме на заведение и тогава се заразихме – аз и жена ми. Това разказа в предаването „ Панорама “ бизнесменът Лъчезар Адамов, един от първите, дали кръвна плазма за лечение на болните от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10025
Той разказа, че са били няколко човека. Решава да си направи тест и разбира, че е с положителна проба за коронавирус.

Излекувани от COVID-19 станаха донори на плазма във ВМА

„ Докато бяхме там никой не знаеше, че има коронавирус и всички са в паника. От всички нас, само аз и жена ми се заразихме. Дъщеря ни не заболя, въпреки, че бяхме непрекъснато заедно “, разказа той.

„ Принудителната карантина ми даде нещо, от което имах нужда – почивка и психическо спокойствие. При мен се появиха съвсем леки симптоми на 6-7 ден. Имах загуба на вкус и кашлица, както описват другите заразени “, разказа Адамов.

Лъчезар вече е изградил антитела и затова решава да дари кръвна плазма, която да се ползва за лечението на пациенти болни от COVID-19. „ Беше нормално да помогна “, призна той той.

„ След като се върнах всички във фабриката ми си направиха тестове, които бяха отрицателни. Не се наложи спиране на работния процес. Във фабриката се отрази умерено тежко. Продължихме да работим, но поръчките, които трябваше да получим през април не бяха направени “, сподели предприемачът.

Лъчезар Адамов подчерта, че вирусът е опасен. „ Той е нов, неизследван. Медицината напипва пътищата как да се справи с него. Моята дълбока вяра е, че всичко, което става е за добро. Коронавирусът засегна милиони. Това са последствията, които никой не може да ни каже колко ще траят, за да се адаптираме, без да си мислим, че идва краят “, каза още той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10025  Лекар е измежду новозаразените с COVID-19 в Сливенско Лекар е измежду новозаразените с COVID-19 в Сливенско  Случай на COVID-19 и в пловдивска дискотека Случай на COVID-19 и в пловдивска дискотека  Рязък скок на смъртните случаи от сърдечни болести в Съединени американски щати поради пандемията Рязък скок на смъртните случаи от сърдечни болести в Съединени американски щати поради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР