За поредна година около касите до 42-ри блок в Студентски

...
За поредна година около касите до 42-ри блок в Студентски
Коментари Харесай

Почна се! Извиха се безкрайните опашки от мераклии за общежитие в Студентски град

За поредна година около касите до 42-ри блок в Студентски град се извиха дълги опашки от студенти за плащане на таксата си за общежитие. Част от възпитаниците на СУ „ Св. Климент Охридски “ изкараха по половин работен ден, преди да си подсигурят покрив над главата за следващата година, съобщава „ Монитор “.

Всеки от студенти прилага различна тактика, за да избегне дългото чакане. Едни се въоръжават с кафета и идват час-два преди да отворят касите, като така чакат не повече от 2-3 часа.

„ За втора година идвам към 6,30 и чакам касите да заработят. Към 9 вече бях минала и така не си губя целия ден и не ми се налага да си вземам отпуска “, обясни една от чакащите. Други пък поспиват малко повече, но за сметка на това им се налага да чакат по 4-5 часа.

„ Дойдох 8 и нещо и опашката вече стигаше до детската градина, имам да чакам още час “, сподели друг от студентите. Около 11 и нещо опашката продължаваше да се вие до детската градина (б.а. - разстоянието от касите до детската градина се равнява на около 300 чакащи студенти). За лош късмет на чакащите в задния край на опашката предстоеше обедна почивка, което допълнително удължава времето.

На 18 септември започва настанителната кампания за горен курс, като всеки факултет е разпределен на определена дата, за да няма големи струпвания и опашки на касите. Така на първия ден трябваше да отидат студентите от юридическия, историческия и Факултета по химия и фармация, а днесбе ред на тези от Факултета по класически и нови филологии, физически и Журналистика и масова комуникация. В още четири дни до 26 септември са разпределени и останалите факултети.

Един от основните проблеми за образуването на дълги опашки според поделение „ Социално-битово обслужване “ е, че част от студентите не спазват датите, в които трябва да заплатят своите наеми и семестриални депозити.

За радост на всички студенти от СУ, на които им предстоят и други настанителни кампании, от следващата година плащането на таксите за общежития ще бъде изцяло онлайн, увериха от администрацията. Така тазгодишните опашки са последните, които студентите на Алма матер ще видят.

В същото време настанителната кампания в друг от родните вузове протича нормално. Студентите от УНСС, които изчакват пред 23-ти блок в Студентски град, минават за не повече от час. На тях им се налага първо да минат през университета, за да попълнят уверение, но и това се случва за не повече от 5 минути.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР