Западно и средноевропейски митрополит Антоний разкри пред бТВ и „Тази

...
Западно и средноевропейски митрополит Антоний разкри пред бТВ и „Тази
Коментари Харесай

Наказва ли ни Господ с тази пандемия?

Западно и средноевропейски митрополит Антоний разкри пред бТВ и „ Тази събота “, че Българската православна църка (БПЦ) казва, че Великден е един от най – големите християнски празници.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4080
„ Но хората трябва да останат по домовете си и да се грижат за себе си и ближните си “, заяви той.

Ген. Мутафчийски: Не е време за празници. Не възприемайте Цветница и Великден за празници

„ Храмовете обаче на Великден ще останат отворени “, каза митрополит Антоний.

„ За първи път светът е изправен пред такава пандемия “, заяви той и поясни, че не трябва да се очаква БПЦ да затвори храмовете в България, защото именно те са лечебниците. „ Молитвата има голяма помощ на всички, които се намират в подобни изпитания “, обясни митрополит Антоний.

„ Бог допуска изпитания, но не дава повече от това, което можем да понесем “, напомни още той.

Митрополит Антоний разкри, че той ще бъде част от малка делегация, която ще вземе благодатния огън. Ще го получи обаче от летището в Израел.

На въпрос наказва ли ни Господ с тази пандемия, той отговори, че Бог е любов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4080  Над 21 хиляди лева е набрала досега общинската болница в Дупница от дарения Над 21 хиляди лева е набрала досега общинската болница в Дупница от дарения  Тежко задължение ли ще е новият дълг, който може да вземе България? Тежко задължение ли ще е новият дълг, който може да вземе България?  Д-р Симидчиев: Ако ограниченията се нарушат, случаите на ковид ще набъбнат доста Д-р Симидчиев: Ако ограниченията се нарушат, случаите на ковид ще набъбнат доста
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР