Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен

...
Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен
Коментари Харесай

Забраниха на учениците да пеят Happy Birthday заради COVID-19

Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен Happy Birthday („ Честит рожден ден “) заради опасения, че това може да способства разпространението на коронавируса, съобщава Daily Mail.

На учениците е било казано да слушат песента в YouTube или да си я тананикат. Нововъведението се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат във въздуха и заразен човек може да предаде вируса на околните.

В някои училища е наложена и забрана за носене на торти, приготвени вкъщи.

Съпредседателят на групата родители-активисти UsForThem от Кеймбридж Кристин Бет счита, че забраната за пеене в училище е една от многото вредни мерки, включително и ограниченият достъп до вода и тоалетни.

„ UsForThem вярва, че децата вече пострадаха достатъчно от дългата пауза в обучението си и трябва да получат възможността да се върнат в нормална и комфортна среда “, казва Бет.

По думите ѝ пеенето не представлява голяма опасност за предаване на вируса от деца, които най-малко от всички се заразяват и предават болестта. „ Не можем да оставим на пауза живота на младите завинаги “, допълва майката.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13134  Кметът на румънския град Кълъраш е умрял от COVID-19 Кметът на румънския град Кълъраш е умрял от COVID-19  Под карантина са сложени 22 шестокласници в Радомир Под карантина са сложени 22 шестокласници в Радомир  В В " Качулка " нападнаха кореспондент на Нова телевизия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР