Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара

Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара ...

Експерти на СЗО искат отново да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият коронавирус


Експерти на Световната здравна организация искат отново да посетят пазара в китайския град Ухан, за да проследят разпространението на първите случаи на КОВИД-19 и да разследват как вирусът вероятно е тръгнал от прилепи, предаде Ройтерс.

Експертът на СЗО по животински болести Питър Бен Ембарек заяви, че екипът му би искал отново да разговаря с едни от първите заразени и да открие работници, които може да разполагат с важна информация къде са се заразили с новия коронавирус.

"Няма признаци, че (вирусът) е бил създаден от хора. Не знаем какво е станало преди декември 2019 г., не знаем как вирусът се е прехвърлил от най-вероятната си естествена среда - популацията на прилепите, върху хора. Именно тази част от историята трябва да възстановим", каза той.

СЗО е получила уверения от Китай, че възможно най-скоро ще бъде организирано международно посещение за разследване на произхода на новия коронавирус, съобщи в понеделник ръководителят на отдела на СЗО за извънредни ситуации Майк Райън.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 15720 Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след смъртта му Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след смъртта му 6814 нови болни от коронавирус в Турция, 168 починали 6814 нови болни от коронавирус в Турция, 168 починали Няма да затварят Благоевград Няма да затварят Благоевград
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg