Една от първите българки, ваксинирани с Пфайзер и Байонтек, е

...
Една от първите българки, ваксинирани с Пфайзер и Байонтек, е
Коментари Харесай

Българка, ваксинирана в Чикаго, разкри как се чувства 5 дни по-късно

Една от първите българки, ваксинирани с " Пфайзер " и " Байонтек ", е Полина Перусанова. Тя работи в болница в Чикаго. Пред БНТ тя каза, че пет дни след поставянето на първата доза на ваксината се чувства добре.

Полина публикува в социалните мрежи имунизационния си сертификат. Полина работи в администрацията на болница в Чикаго. След като първо имунизирали медицинския персонал, който пряко работи с Коронавирус пациенти, дошъл редът и на тяхното звено.

" Направих един много бърз поглед към иглата, беше някак футуристично тънка, абсолютно не усетих убождането, никаква болка нямаше, абсолютно никакви признаци, защото по принцип се васкинирам с грипна ваксина. Грипната ваксина я усещам, докато тая абсолютно не я усетих ", казва Полина.

Всички ваксинирани са оставени под лекарско наблюдение за минимум 20 минути.

" Все още не наблюдавам никакви странични ефекти. От това ми беше боязънта, защото не е ясно на какви личности какви странични ефекти може да има. Лично на мен все още днес е ден четвърти - пети от ваксината, не ми се е появило нищо ", уточнява тя.

Полина разказва, че в болницата, в която работи, имунизацията е масова.

" Това е ваксина, която обучава тялото как да се бори с вируси, така че няма абсолютно никаква опасност. Исках да си я направя, защото е крайно време вече да приключи пандемията и да се сложи край на ужаса, който ни се случва тази година ", допълва Полина.

Следващата доза от ваксината българката ще получи между 17 и 21 дни от поставянето на първата.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17281  Властите на Ню Йорк ще глобяват пристигналите от Англия с 1000 $, в случай че нарушават карантината Властите на Ню Йорк ще глобяват пристигналите от Англия с 1000 $, в случай че нарушават карантината  Роднини на умряли от COVID-19 завеждат дело против властта в Италия Роднини на умряли от COVID-19 завеждат дело против властта в Италия  Аптеките регистрират рекордно търсене на бързи проби Аптеките регистрират рекордно търсене на бързи проби
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР