Европейската комисия даде днес предварително разрешение за достъп до пазара

...
Европейската комисия даде днес предварително разрешение за достъп до пазара
Коментари Харесай

ЕК разреши достъп до пазара на първата ваксина в ЕС срещу COVID-19

Европейската комисия даде днес предварително разрешение за достъп до пазара на ЕС на ваксината срещу COVID-19 на производителя " Пфайзер ".

Решението ни се основава на научни доказателства за безопасността и ефективността на ваксината, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е. Тя отбеляза, че на 6 януари догодина се очаква одобрение и за ваксината на " Модерна ".

Фон дер Лайен посочи, че първата одобрена в ЕС ваксина срещу новото заболяване е плод на европейски успех заради работата на лабораториите на " Бионтех " в разработването на ваксината. Тя добави, че изследователите са получили от ЕС 9 милиона евро в последните години за развитие на технология за ваксина, а през юни тази година им е предоставен заем от Европейската инвестиционна банка за 100 млн. евро. Председателят на ЕК уточни, че първите пратки от одобрената ваксина тръгват от производствени цехове в Белгия.

Очаква се те да достигнат всички европейски столици, така че имунизирането да започне на 27-29 декември.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17150  Заради ковид Люксембург стяга ограниченията след Коледа Заради ковид Люксембург стяга ограниченията след Коледа  Ивайло Калфин: В България пари има, само че не се знае по какъв начин да се похарчат Ивайло Калфин: В България пари има, само че не се знае по какъв начин да се похарчат  Борисов: България е в цялостна подготвеност да посрещне първите ваксини Борисов: България е в цялостна подготвеност да посрещне първите ваксини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР