Европейската комисия въведе разрешителен режим при износа на ваксини срещу

...
Европейската комисия въведе разрешителен режим при износа на ваксини срещу
Коментари Харесай

Европейската комисия въведе разрешителен режим за износ на ваксини

Европейската комисия въведе разрешителен режим при износа на ваксини срещу COVID-19 от Европейския съюз към трети страни. Ограничението важи до края на м. март 2021 г. То ще се прилага само за дружества, с които ЕС е сключил предварителни споразумения за закупуване. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Държавите членки ще дават разрешение, като от дружествата ще се изисква да ги уведомяват за намерението си да изнасят ваксини, произведени в Европейския съюз.

Целта е навременен достъп до ваксини за всички граждани на Съюза и преодоляване на настоящата липса на прозрачност при износа.
Комисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакидес заяви:

„ Предоставихме авансово финансиране на дружествата, за да изградят необходимия капацитет за производството на ваксини, така че доставките да могат да започнат веднага след разрешаването на ваксините. “

Според председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, механизмът за прозрачност и въвеждане на разрешения за износ е временен и Европейският съюз ще продължи да изпълнява поетите ангажименти към държавите с ниски и средни доходи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19163  Започна имунизирането на учители в общинските многопрофилни лечебни заведения в София Започна имунизирането на учители в общинските многопрофилни лечебни заведения в София  Винотека в къщата-музей Винотека в къщата-музей " Сливенски обичай " ще подари пари от продажбата на вино за битка с COVID-19  Полша отваря още веднъж музеите и моловете Полша отваря още веднъж музеите и моловете
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР