Европа трябва да тръгне напред, това е казала председателката на

...
Европа трябва да тръгне напред, това е казала председателката на
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европа трябва да тръгне напред

Европа трябва да тръгне напред, това е казала председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Би Би Си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8604
Ръководителката на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз днес е представила плана на Брюксел за възстановяването на икономиките на 27-те от кризата, предизвикана от световната коронавирусна пандемия пред депутатите от блока.

Европейският комисар с ресор икономика Паоло Джентилони днес е заявил, че Брюксел е предложил нов механизъм на обща стойност 750 млрд евро.

Брюксел ще възстановява икономиката с още 750 млрд. евро

" 250 милиарда едно от тази сума ще се разпределят под формата на заеми, а останала част ще се раздават като целеви субсидии. Този план ще бъде предложен на всяка една страна членка на ЕС ", е заявила фон дер Лайен пред законодателите от 27-те в Брюксел.

Германската политичка е посочила още, че парите ще бъдат получени като кредити от европейски финансови институции. " Тези заеми ще бъдат връщани в периода между 2028 и 2058 г. ", е казала тя.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8604  Филипинската полиция затвори противозаконна клиника за китайски пациенти с ковид Филипинската полиция затвори противозаконна клиника за китайски пациенти с ковид  Няма умрял през последното денонощие измежду инфектираните с ковид в Чехия Няма умрял през последното денонощие измежду инфектираните с ковид в Чехия  От 30 май Полша пристъпва към нов стадий от облекчение на рестриктивните мерки От 30 май Полша пристъпва към нов стадий от облекчение на рестриктивните мерки
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР